fredag 4 december 2009

Min första flashinlämmning!

Flash för dummies!

Vi fick i uppgift att använda oss av några olika animations tekniker. Nedan redogör jag för dessa.

Frame by Frame: Jag började med att rita en gubbe. Sedan infogade jag en ny keyframe och rörde lite på gubben. Jag gjorde så på flera keyframes och när man sedan spelar upp swf ser det ut som att gubben rör på sig.

Bildspel: Här började jag med att behandla bilderna i photoshop så att det skulle få rätt format och storlek. Sedan infogade jag dem i flash och lade bilderna i olika lager på tidslinjen. Jag använde mig sedan av Motiontween mellan bilderna för att få en fin in och ut toning.


Läppsync: Jag infogade en ljudfil på tidslinjen. Sedan ritade jag en gubbe. Jag lade in gubben på en egen tidlinje och animerade honom på den. Jag gjorde tex så att munnen och ögonen rörde på sig via keyframes.


Shapetween: Här skrev jag först in mitt namn på scenen. Sedan tog jag breake apart så att alla bokstäverna blev skilda. På början av tidslinjen gjorde jag sedan en punkt. Mellan punkten och mitt namn lade jag in shapetween och vips har punkten gått från liten punkt till mitt namn.

Bitmappssekvens: Jag började med att skapa oika lager i photoshop. Med hjälp av ett visst verktyg ändrade jag sedan lite i mitt ansikte. Drog ut mungiporna lite etc. Jag importerade sedan detta i flash och gjorde som ett bildspel och lade bilderna i olika lager.

Shapemotion: Här gjord jag en fågel som jag animerade vingarna på genom att på tidlinjen mellan ”vinge ned” och ”vinge upp” använda shape-motion. Jag ritade sedan en osynlig linje som jag knäppte fast fågeln vid och genom att välja motion-tween så följde fågeln banan som linjen var.

Strukturen: Strukturen var uppbyggd så att jag gjorde alla övningar i separata fla-filer som jag sedan importerade till min index-fil. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar